ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

28.11.2012 3358

böl

Bu bölümlerden mezun olan öğrenciler çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği, çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü, ana okulu öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, görme engelliler öğretmenliği, işitme engelliler öğretmenliği, sosyal hizmetler yüksekokulu, üstün zekâlılar öğretmenliği,  zihinsel engelliler öğretmenliği alanlarına ek puanla yerleşebilirler.

İki yıllık bölümlere direkt geçiş hakları vardır.Bu bölüm sözel ağırlıklıdır.

Ayrıca eşit ağırlık puanıyla da yerleşilecek bölümler vardır.Bu alanlardaki derslerinin iyi olması gerekir. Bu alana gidecek öğrenciler; güler yüzlü, sabırlı ve anlayışlı,el yeteneği iyi, müzik kulağı olan, çocukları seven öğrenciler olmalıdır. Bu bölümü erkek öğrenciler de seçebilirler.

Adres:
ÇAMLICA MAH. SEBAHATTİN AYTAÇ CAD. HAYME ANA MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO: 19A MERKEZ / GÜMÜŞHANE