29.09.2013 1901

Okulumuz 1953 yılında ilk olarak Akşam Kız Sanat Okulu olarak öğretime başlamıştır. 1964 yılında Kız Enstitüsü´ ne dönüştürülmüş ve ortaokul kısmı açılarak  öğrenci alımına başlanmıştır. 1971 yılına kadar çeşitli binalarda iskan etmek zorunda kalan okulumuz bu tarihten sonra şimdiki binasına taşınmış ve 1974 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ´ nın kararı ile Kız Meslek Lisesi adını almıştır. Okulumuz ilk yıllarında giyim, nakış, ev yönetimi ve çocuk gelişimi ve eğitimi bölümlerini bünyesinde barındırmaktaydı. Bu bölümler zaman içerisinde günün ihtiyaçları doğrultusunda revize edilerek eğitim-öğretime devam edilmiştir. 2014 yılında okulumuz Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adını almıştır.

Adres:
ÇAMLICA MAH. SEBAHATTİN AYTAÇ CAD. HAYME ANA MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO: 19A MERKEZ / GÜMÜŞHANE